Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

STID - MIROSLAV TOHOLJ

221 pregled
2 želi ovaj predmet

STID - MIROSLAV TOHOLJ

Cena: 95 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

BJB

BJB

(1.602)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

4.670 pozitivnih ocena

Bela Crkva, Južnobanatski okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Godina izdanja: 1990
ISBN: 86-13-00467-9
Autor: Domaći
Jezik: Srpski

#15

MIROSLAV TOHOLJ - STID
IZDAVAČ: BIGZ BEOGRAD
STRANA: 255 MEKOG POVEZA SA ZAŠTITNIM OMOTOM,
STANJE: OČUVANA, KNJIGA KAO NA SLICI,
STID , Miroslav Toholj , BIGZ 1990 , U biografiji Miroslava Toholja (Ljubinje, 1957) nezaobilazno mesto predstavlja nekoliko, mahom široj javnosti poznatih činjenica: da je on jedan od nagrađivanijih pisaca u srpskoj književnosti (gotovo da ne postoji knjiga koja nije ovenčana nekim priznanjem), da je bio ratni ministar informisanja u Republici Srpskoj (zbog čega su njegove književne beleške postale nezaobilazna literature za mnoge obaveštajce u zemlji i inostranstvu), da je vremenom stasao u istaknutog intelektualca koji se, posebno u poslednje vreme kao izdavač (vlasnik izdavačke kuće IGAM), opredeljuje, između ostalog, i za objavljivanje literature koja svedoči istinu o Srbima i ratu koji je vođen na području bivše SFRJ.
Ovaj Hercegovac, koji je bio svedok i učesnik događaja za koje mnogi smatraju da su obeležile prelom epohe, imao je, kao malo ko, sreću da politiku, bar za trenutak, oplemeni književnim darom, a da onda literaturu obogati saznanjima stečenim za vreme pokušaja da u ratnom vihoru svojim društvenim angažmanom spreči stradanja sunarodnika. A istorija je takvu ulogu, kao što neretko biva, odredila za čoveka koji od 14. godine živi sam, za čoveka koji je, pre nego što je počeo da se ozbiljnije bavi književnim stvaralaštvom, obavljao poslove transportnog radnika, molera, stolara, vrtlara…; za čoveka koji je, ma šta u životu radio, uvek u posao ulagao ogromnu energiju, imajući veliko veru, kako u sebe, tako i u ispravnost onoga što čini. mek povez, zaštitni omot, format 13 x 20 cm , 255 strana ,

Uslovi prodaje prodavca

Prodavac

BJB
BJB (1.602)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

4.670 pozitivnih ocena

Bela Crkva, Južnobanatski okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 97856233