Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Moj život s Begbedeom, Willimon

72 pregleda
0 želi ovaj predmet

Moj život s Begbedeom, Willimon

Cena: 490 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

tasicmarko

tasicmarko

(9.663)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

49.043 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Autor:: Biljana Willimon
Žanrovi:: Domaći pisci, Drama
Izdavač:: Dereta
Godina izdanja:: 2022.
Broj strana: 218
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Format: 21 cm

Ljubavni susret dvoje poznatih umetnika.
Ljubavni susret dvoje poznatih umetnika događa se u doba korone i pretnje svetskim ratom. To je priča o ženi i njenoj neugašenoj potrebi da se igra – na svakom uzrastu i u svakoj prilici. Biljana Willimon, kao autorka, ali i kao ličnost iz ove knjige, ne zaljubljuje se u junaka neke druge knjige, već u svog kolegu pisca, Frederika Begbedea. Enfant terrible francuske kulturne scene – književnik, televizijski stvaralac, kritičar, ko-lumnista, di-džej i majstor za advertajzing... dorastao je i izazovan partner za našu intrigantnu multimedijalnu umetnicu. Pred čitaocim

a nastaje jedna nova verzija Žene i njene igračke – pozorišne i filmske priče koju je svojevremeno ovekovečila mitska Eva, Brižit Bardo.

Biljana Willimon se ne igra samo sopstvenim i Begbedeovim egom. Igra se bojama, ukusima i mirisima. Igra se Parizom i Beogradom. Igra se Srbijom i Francuskom. Igra se vlašću i politikom. Igra se svojim zrelim godinama, strepnjama, opsesijama, strastima i željama. Mačuje se s Begbedeom rečima, nudeći mu zalogaj rajske jabuke, po cenu izgnanstva iz raja samozaražavanja. I sve to krajnje duhovito, pa je za mene lično, Biljanin život s Begbedeom, bio moje lečenje Begbedeom i nji-hovom ekscentričnom literarnom vezom.

Prof. dr Neda Todorović

Biljana Willimon napravila je književno krivično delo: ukrala je život nevaljalom dečaku Frederiku Begbedeu do te mere, da sam sigurna da bi ga romantični egoista vrlo rado potpisao. A on ima vrlo razmažen i snobovski literarni ukus. Zato, draga BW, ne treba ti njegov savet – kako da ga zaboraviš. Nastavi da pišeš i da ga voliš.

Duška Jovanić, novinarka, scenaristkinja i spisateljica

Biljana Willimon (1951), diplomirala je i magistrirala na Akademiji primenjenih umetnosti, na Odseku za slikarstvo. Dobitnica je najznačajnijih jugoslovenskih nagrada za crteže i slike. Kao TV autorka, radila je emisije Galerija tajni, Lagumi i Willimon. Smatra se rodonačelnicom novog TV izraza, a dobitnica je i jugoslovenskog i međunarodnog priznanja za inovacije u televizijskom stvaralaštvu. Autorka je edukativne knjige za decu Crtati je teško, ali može da se nauči, za koju je, takođe, nagrađena međunarodnim priznanjem. Pisala je kolumne „Pisma Gospodinu S” za nedeljnik Telegraf i „Kolaži iz Wiesbadena” za dnevni list Blic. Sa novinarkom Miljanom Laketić, koautorka je romana Putovanje u Wiesbaden. Objavila je monografiju Willimon i autobiografski roman Selfi

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje PostNet (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Pošta

RASPRODAJA KNJIGA PO POČETNOJ CENI OD 10 din!!! Naći ćete ih tako što kliknete na sve moje predmete, pa u meniju način kupovine SELEKTUJTE KVADRATIĆ AUKCIJA, i prikazaće Vam se svi predmeti sa početnom cenom od 10din.

Dodatno kada Vam se otvore aukcije kliknite na SORTIRAJ PO, pa izaberite ISTEKU NAJSKORIJE, i dobićete listu aukcija sa početnom od 10 dinara, po vremenu isteka.

Zbog perioda praznika vreme za realizovanje kupoprodaje može da se produži na do 20 dana.

Prodavac

tasicmarko
tasicmarko (9.663)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

49.043 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 119407601