Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Memento, Aleksandra Drobnjak

246 pregleda
1 želi ovaj predmet

Memento, Aleksandra Drobnjak

Cena: 490 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

tasicmarko

tasicmarko

(9.663)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

49.043 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Nekorišćeno

Izdavač: Čigoja
ISBN: 978-86-7558-674-6
Broj strana: 245
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Format: A4
Godina izdanja: 2009
Opis
Spisateljica kaže da su događaji ispričani u ovoj knjizi plod fantazije.Ali ta fantazija je pakleno uverljiva, a događaji su do tančina prepletani, a njihova kauzalnost do detalja besprekorna. Ona poriče svaku vezu sa stvarnim događajem, mestima ili osobama. Sve je slučajno. Samo je ljubav istina i bol.

Nećemo potvrditi da je poricanje nečega ukazivanje baš na to.Ali tvrdimo da je u ovoj knjizi sve, što reče, slučajno, u složenom književnom postupku u kome se daju dramatični, skoro antički događaji (bratoubistva u nizu), u tragičnom sledu i još tragičnijem prepoznavanju, sigurnoj naraciji i uverljivim dijalozima, postalo sve sama književna istina. Dakle, neporeciva. U toj istini se sve moglo tako dogoditi. A mi sve verujemo da jeste. Za samu ljubav, koja je ne samo događajima imanentna, jer se iz nje začinju, traju do ljubomore i zločini, iz nje prepočinju i traju do bola, za koji je već i sama spisateljica rekla da je istina.

I žanrovski gledano, ova knjiga je skladno složeno književno delo. Ona je porodična saga sa teškim psihološkim, skoro horor zapletom. Ona je i ljubavni roman, čas u žestini i zebljivoj sreći, čas u melodrami i velikom bolu s kraljem koji nije baš srećan.A sve objedinjuje minuciozna i uzbudljiva detektivska istraga junakinje u prvom licu spisateljice.

Ovaj roman će biti neočekivano, a lepo iznenađenje u srpskoj produkciji. A možda i književni događaj.
Milovan Vitezović

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Pošta

Prodavac

tasicmarko
tasicmarko (9.663)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

49.043 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 76179269