Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Istočni kanon - Tanja Popović

58 pregleda
0 želi ovaj predmet

Istočni kanon - Tanja Popović

Cena: 750 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

Merkur83

(374)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

1.203 pozitivnih ocena

Raška, Raški okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

-Izdavač: `Izdavačka knjižarnica Zorana Stojanovića`
-Povez: Mek
-Pismo: Ćirilica
-Broj strana: 277
-Format: 18 cm
-Stanje: odlično očuvano

Dr Tanja Popović je bila redovna profesorka na Katedri za opštu književnost i teoriju književnosti Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu gde je predavala predmete Pregled opšte književnosti, Opšta književnost, Evropski roman 19. veka i savremene naratološke teorije na redovnim studijama, kao i Teorije romana i Genetičku kritiku na doktorskim studijama.
Objavila je preko 200 studija i priloga iz oblasti slavistike, komparatistike, tekstologije, istorije i teorije književnosti na srpskom, ruskom i engleskom jeziku.
Dobitnica je nagrada Stanislav Vinaver (1993) za knjigu Poslednje Sarajlijino delo, Inicijal (2007) i Veselin Lučić (2008) za knjigu Rečnik književnih termina.
Članica je uredništva više slavističkih i komparatističkih časopisa i periodičkih izdanja: Filološki pregled (Beograd), Zbornik Matice srpske za slavistiku (Novi Sad), Poznańskie Studia Slawistyczne (Poznanj, Polјska), Libri Magistri (Magnitogorsk, Rusija), Problemы istoričeskoй poэtiki (Petrozavodsk, Rusija), Palimpsest (Nižnji Novgorod, Rusija), Boldinskie čteniя (Moskva, Arzamas, Nižnji Novgorod).
Tanja Popović poseban doprinos dala je teoriji književnosti i tekstologiji, a bavila se i stihovanom naracijom, srpskom romantičarskom poemom, strategijama pripovedanja. Studije u kojima se bavi komparativistikom obuhvataju raskošan broj autora i tema srpske, evropske i svetske književnosti i svedoče o širokoj erudici i specifičnom stilu autorke budući se u njima o suštinskim pitanjima progovara svedeno, hirurški precizno i jasno, što je još jedan od posebnih doprinosa nauci o književnosti profesorke Popović.
Godine 2018. objavlјena je njena studija A. S. Puškin u dijalogu sa drugima (A.S. Puškin v dialoge s drugim) (Univerzitet u Nižnem Novgorodu i Državni muzej A.S. Puškin, 2018), u ruskoj ediciji „Boldinskie čteniя” koja je do sada okupila najuglednije ruske puškiniste, a Tanja Popović je prvi strani naučnik čija se knjiga našla u pomenutoj ediciji.
Nјena najnovija knjiga, čija je promocija bila u planu, Istočni Kanon (Knjižarnica Zoran Stojanović, 2019) pozabavila se važnom i zanimlјivom temom, do sada nedovolјno istraženom kod nas, a to je problem književne, jezičke i kulturne posebnosti grupacije Slavija Ortodoksa.
Tanja Popović za svoje teorije i pretpostavke bira ovde reprezentativna dela pre svega ruske književnosti, ostvarenja Puškina, Gogolјa, Dostojevskog, Lava Tolstoja, Čehova, ruskih simbolista, modernista i avangardista, Brjusova, Bloka, Harmsa, Bulgakova – povezujući ih sa širim evropskim (antička tradicija), ali i dalekoistočnim kontekstom (japanski roman).
Sa sličnog stanovišta ovde se tumače i dela srpske književnosti, koja se u duhovnom, istorijskom, i posebno filološkom smislu povezuju sa ostalim književnostima Slavia orthodoxa.

-Troškove transporta snosi kupac(cena predmeta+Poštarina)
-Poštarina zavisi od težine predmeta
-Šaljem preporučenom tiskovinom ili Post Express službom kako Vama odgovara
-Ukoliko dodje do reklamacije, povratnu poštarinu snosi kupac
-Pouzećem ne šaljem
-Ne šaljem robu van Srbije
-Kontakt isključivo porukama

Uslovi prodaje prodavca

Prodavac

Merkur83 (374)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

1.203 pozitivnih ocena

Raška, Raški okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 128875793