Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Beleške jedne Ane Hej, nisam ti to pričala Momo Kapor

112 pregleda
1 želi ovaj predmet

Beleške jedne Ane Hej, nisam ti to pričala Momo Kapor

Cena: 850 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

Merkur83

(376)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

1.205 pozitivnih ocena

Raška, Raški okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

-Izdavač: `Znanje`, Zagreb 1982
-Povez: Tvrd
-Pismo: Latinica
-Broj strana: 560
-Stanje: Dobro očuvana

BELEŠKE JEDNE ANE
Ova knjiga, koja se prvo pojavila u časopisu Bazar gde je izlazila u nastavcima, vraća nas u jedno srećno, čedno vreme, koje nije slutilo na sve ono što nam se dogodilo kasnije. Novi čitaoci, koji se možda sada prvi put susreću sa prozom Mome Kapora, naći će u njegovim ranim tekstovima neke od odgovora koji će im pomoći da bolje shvate sadašnji trenutak jer Ana nastavlja svoj život, nezavisno od našeg poimanja vremena. Ona je arhetip Beograđanke koju i danas srećemo. - Iz predgovora Ane Kapor

Svet posmatran iz ugla tinejdžerke, ispričan prepoznatljivim beogradskim žargonom i ilustrovan autorovom rukom, u isto vreme je i duhovita ali i nemilosrdna analiza jednog vremena.

Ova knjiga koja je objavljena 1972. godine bitno je uticala na tadašnju jugoslovensku književnu scenu. Svrstana je u kategoriju „džins proze“, čiji je Kapor jedan od najizrazitijih predstavnika.

Beleške jedne Ane će nas nasmejati, ali i podstaknuti da razmišljamo o večitim pitanjima, koja kao i generacije pre nas, svakodnevno sebi postavljamo.

HEJ, NISAM TI TO PRIČALA
Nastavak evergrina Beleške jedne Ane.
Ana ne priznaje autoritete i ne živi po pravilima, ona ne prati modu već je stvara, podsmeva se lažnim vrednostima i na duhovit način kritikuje tadašnji sistem. Ona je nežna, nostalgična, radoznala, ponekad naivna, ali u isto vreme suštinski mudra jer nas podseća da je važno iskoristiti svaki, neponovljivi dan. Mada je prošlo gotovo četrdeset godina od prvog izdanja ove knjige, glavna junakinja umnogome liči i na današnje Beograđanke. Ipak, jedno je sigurno. Ana najviše liči na svog autora. Iako to nikada nije priznao, Momo Kapor je mirno mogao da kaže – „Ana, to sam ja!“

-Troškove transporta snosi kupac(cena predmeta+Poštarina)
-Poštarina zavisi od težine predmeta
-Šaljem preporučenom tiskovinom ili Post Express službom kako Vama odgovara
-Ukoliko dodje do reklamacije, povratnu poštarinu snosi kupac
-Pouzećem ne šaljem
-Ne šaljem robu van Srbije
-Kontakt isključivo porukama

Uslovi prodaje prodavca

Prodavac

Merkur83 (376)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

1.205 pozitivnih ocena

Raška, Raški okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 121546601