Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

21. vek pripada Srbima - Rajko Petrović

34 pregleda
1 želi ovaj predmet

21. vek pripada Srbima - Rajko Petrović

Cena: 250 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

Merkur83

(376)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

1.205 pozitivnih ocena

Raška, Raški okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

-Izdavač: `Poredak`
-Povez: Mek
-Pismo: Ćirilica
-Broj strana: 83
-Format: 20 cm
-Stanje: kao novo

Najveći uspeh srpskog naroda u proteklom 20. veku je njegov biološki opstanak i očuvanje državnosti. Protekli vek bio je najkrvaviji u istoriji ljudskog roda, a svi ratovi i globalna previranja nisu zaobišli ni srpski narod. Štaviše, srpski narod je, procentualno gledano, bio jedan od najvećih stradalnika u dva svetska rata.

U Prvom svetskom ratu izgubili smo preko milion stanovnika, od toga 1/3 sposobnih muškaraca. U Drugom svetskom ratu broj srpskih žrtava takođe je prešao milion, s tim da je srpski narod na teritoriji tzv. Nezavisne Države Hrvatske preživeo stravičan genocid, bez premca po svojoj bestijalnosti i svireposti u savremenoj Evropi. Dovoljno je podsetiti da je samo u logoru Jasenovac stradalo čak 700.000 Srba i upravo zato je danas Jasenovac simbol stradanja našeg naroda u 20. veku.

U dva svetska rata naša otadžbina je u periodima od po nekoliko godina bila okupirana i rasparčana, gde su okupatori nad našim narodom vršili etnocid i kulturocid najgore vrste. Kada tome dodamo i to da su Srbi na početku 20. veka prošli dva Balkanska rata, a na kraju 20. veka čak tri lokalna – sa Hrvatima, bosanskohercegovačkim muslimanima i Albancima, jasno je da biološki opstanak sam po sebi predstavlja ogroman uspeh.

Ništa manji uspeh nije ni očuvanje naše državnosti, koja je u svim pomenutim ratovima bila ozbiljno ugrožena. Nažalost, ona nije bila ugrožena samo delovanjem okupatorskih vojski, već i političkih i društvenih ideja koje su bile potpuno suprotne srpskom nacionalnom biću. S tim u vezi, čitav 20. vek isprepleten je srpskim uspesima na bojnim poljima i neuspesima za pregovaračkim stolom ili pri državnom uređenju oslobođenih srpskih teritorija.

Naravno, uvek sa ponosom treba istaći da smo mi pobednici Balkanskih ratova, Prvog svetskog rata, Drugog svetskog rata, ali i ratova za odbranu srpskog naroda na prostoru Bosne i Hercegovine i Kosova i Metohije 1990-ih. Objektivno posmatrano, u 20. veku smo kao narod izvojevali i dve velike vojno-političke pobede – Vojvodinu i Republiku Srpsku. Oba prostora su posle viševekovne borbe i represije došla pod kontrolu srpskog naroda, iako to nije bio nimalo lak zadatak, jer su bile pod snažnom kontrolom i uticajem rimokatoličke, odnosno islamske civilizacije.

-Troškove transporta snosi kupac(cena predmeta+Poštarina)
-Poštarina zavisi od težine predmeta
-Šaljem preporučenom tiskovinom ili Post Express službom kako Vama odgovara
-Ukoliko dodje do reklamacije, povratnu poštarinu snosi kupac
-Pouzećem ne šaljem
-Ne šaljem robu van Srbije
-Kontakt isključivo porukama

Uslovi prodaje prodavca

Prodavac

Merkur83 (376)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

1.205 pozitivnih ocena

Raška, Raški okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 130867481