Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

JA jesam - put do najviše istine (radionica duhovnosti)

461 pregled
9 želi ovaj predmet

JA jesam - put do najviše istine (radionica duhovnosti)

Cena: 1.500 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

tasicmarko

tasicmarko

(9.653)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

49.003 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Ja Jesam - Put do najviše Istine: Radionica duhovnosti - Alvin Drucker

Alvin Drucker
Radionica duhovnosti
Europska Sathya Sai Baba konferencija 1989.
Ja Jesam
Put do najviše Istine

Radni materijal Saj centra "Tuškanac"



Predgovor


"Ja sam onaj, koji jesam" , odgovorio je Bog, kada ga je Mojsije upitao za Njegovo ime (2. Mojsije 3, 14 ). "Tko Mene vidi , taj vidi Oca", objavio je Isus Krist, kada ga je Filip zamolio, da mu pokaže oca
( Ivan n , 14,9).

Sathya Sai Baba, indijski mudrac, koga bezbroj ljudi Istoka i Zapada obožava kao hožansko utjelovljenje (avatara) , kaže da je došao, kako bi nas podsjetio na Istinu, koja je stvarna suština ovih biblijskih objava: Ist inu, da je sve Jedno. da smo Bog i mi Jedno.

Većini nas kršćana te su objave poznate, ali naša unutarnja veza sa stvarnošću koju sadrže objave, nestala je otkako smo svu pozornost posvetili materijalnom svijetu. Tako se, izgleda Bog udaljio na
nedostižnu daljinu . Stanje našeg planeta riječito je zrcalo koje smo sami stvorili.

Krajnje je vrijeme da se probudimo i prisjetimo odgovornosti koju snosimo kao "božja stvorenja".

"To je najviša Istina", kaže Sathya Sai Baba. "Da biste dospjeli do nje ne smijete dozvoliti da ikada pomislite kako je Bog odvojen od vas. Uvijek mislite: 'Bog je sa mnom. On je u meni. On je oko mene. On je iznad mene. Sve što postoji je Bog. ,Ja sarn Bog.' "

To izgleda kao veliki izazov ali islovremo no to je i sve što sc od nas traži. Mi trebamo postojati, ali samo u ljubavi.

Kako se to može shvatiti i unijeti u naše živote, objasnio je Al Drucker za vrijeme jedne duhovne radionice za Duhova 1989. u Hamburgu, iz čijih je bilješki nastala ova knjižica. Al Drucker je bio povlašten, jer je godinama mogao stanovati i raditi u neposrednoj blizini Sathya Sai Babe, utjelovljenja vlastite poruke. Ovdje je Al s nama podijelio svoju težnju za lstinom, svoja iskustva i božje pouke, kojima je prisustvovao .

Ulrike Stage

Radionica, prvi dan

Prije četiri godine u Kodaikanalu, blagoslovio je Svami1 intervjuom nas čctrdesetpet posjetitelja sa Zapada. U tijeku intervjua dao nam je pouke o najvišim duhovnim mudrostima. Bili smo prisutni samo posjetitelji sa Zapada i osjećali smo da su to bile vrlo zn ačajne pouke baš za nas, posjetitelje sa Zapada. Svami nije držao nikakav govor v eć je odgovarao na pitanja pojedinih posjetitelja. To sve se razvilo u snažnu poruku (upadešu.) o najvišim učenjima duhovnog Učitelja . Htio bih danas s vama podijeliti ono što sam od toga zapisao.

Odnosi i svijet

Prvo je pitanje glasilo: "Svami, kakav je najbolji odnos prema svijetu?"

Svami je.pdgovorio: "Ne razmišljajte o svijetu. Ne gubite vrijeme razmišljajući o njemu ili vašim odnosima prema raznim osobama. Vi ste prolazni, od toga ne ostaje ništa. Usmjerite svu svoju pozornost na ono što ostaje, na neprolazno. Sve što je stopljeno s mate rijalnim svijetom i odnosima u njemu, vezano je s tijelom. Tijelo sliči vodenom mjehuriću, a um poludjelom majmunu. Nemojte slijediti ni tijelo ni um. Slijedite savjest - ona je iznad uma. Ona je neprolazna, ona je Božji glas. Ona je glas nepromjenjive unutarnje Istine.··

Tako nas je Svami od samog početka intervjua uzdigao iznad ilzičke razine i svjetovne svijesti. Isto sam pitanje postavio Svamiju kada sam ga prvi pul sreo. Tada sam bio zaista jako zabrinut za stanje u
svijetu. Stoga bih vam htio ispričati ponešto o pozadini tog pitanja.

U ono vrijeme povjereno mi je tehničko održavanje nuklearnog oružja iz U.S. arsenala raketa s eksplozivnim glavama. Taj posao nije odgovarao mojoj prirodi i zalo sam češće završavao u bolnici zbog čireva na želucu, Konačno mi je postalo jasno, da to nije mogla biti meni namijenjena zadaća. Počeo sam se baviti priiodnim načinima liječenlja i potpuno napustio svoju tehničku izobrazbu. lako se otada moj rad posve promijenio, nikako se nisam mogao oteti spoznaji, da bi se ovaj svijet mogao, unutar 45 minuta, danju ili noću , pretvoriti u pepeo. Ta me je rredodžba stalno i sve više opterećivala.

Kada sam konačno dnšao Svamiju, jedno od mojih prvih pitanja bilo je: "Svami , što se događa sa svijetom? Što mi to njemu činimo?" Svami je < odgovorio: .,Svijet nije tvoj posao, on je Božji posao. Ti misli na Boga i prepusti Njemu da On brine za svijet. '' Kamen mi je pao sa srca.

A onda, prije tri godtne Svami je rekao: "Sada je došlo vrijeme da Svami zadobije srca vođa ovog svijeta i da ta srca otvori za mir." Ranije nije bilo pravo vrijeme za mir. Sve ima svoje vrijeme. To je '''Velika drama, koju On ovdje inscenira. Mi imamo najbolja mjesta u publici i istovremeno se nalazimo usred zbivanja. Svami je rekao, da je za moćnike svijeta došlo vrijeme. da se okrenu k miru, a prvi koji će to učiniti , bit će Rusi. ,,Ne zovite ih ·communistus' (komunisti), već, come- you-next' .. (dolaze kao
slijedeći). To je bio onaj trenutak, kada je na svjetsku pozornicu stupio ' Gorbačov.

To ne znači da Baba kaže. da ne nismo trebali raditi za mir. On nam je naime, time dao važnu lekciju, da slijedimo naš unutrašnji, Božji glas. Da slijedimo našu savjest. Kada On iz naše nutrine kaže; "Idi radi" tada bismo trebali raditi. Dakle, osluškujte taj unutarnji glas.

loading...

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Pošta

RASPRODAJA KNJIGA PO POČETNOJ CENI OD 10 din!!! Naći ćete ih tako što kliknete na sve moje predmete, pa u meniju način kupovine SELEKTUJTE KVADRATIĆ AUKCIJA, i prikazaće Vam se svi predmeti sa početnom cenom od 10din.

Dodatno kada Vam se otvore aukcije kliknite na SORTIRAJ PO, pa izaberite ISTEKU NAJSKORIJE, i dobićete listu aukcija sa početnom od 10 dinara, po vremenu isteka.

Zbog perioda praznika vreme za realizovanje kupoprodaje može da se produži na do 20 dana.

Prodavac

tasicmarko
tasicmarko (9.653)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

49.003 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 85387559