Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

NA KRILIMA VETRA, integrali 1 i 2 (Čarobna knjiga)

21 pregled
0 želi ovaj predmet

NA KRILIMA VETRA, integrali 1 i 2 (Čarobna knjiga)

Cena: 3.695 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

Raoul_Duke

(765)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

1.753 pozitivnih ocena

Beograd-Novi Beograd, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Kolekcionarski primerak
  • Vrsta Album

OVAJ ISTORIJSKI EP, grandiozna pomorska saga smeštena u osamnaesti vek, govori o neverovatnim podvizima i nedaćama mlade Ize, plemkinje koja ostaje bez titule i otiskuje se na putovanje koje će je odvesti daleko od domovine i doneti joj iskustva kojima bi retko ko mogao da se podiči. Ona na vojnom brodu upoznaje mornara Oela, kojem će spasti život, i njihove sudbine se prepliću u avanturama koje se protežu Atlantskim okeanom i njegovim egzotičnim i opasnim obalama…

Na krilima vetra je pre svega avanturistički strip – uzbudljiva, senzualna priča ispunjena akcijom i živopisnim likovima iz raznih društvenih miljea i čudesnim krajolicima mora i kopna – ali njegov autor, Fransoa Buržon, uz napetu pustolovinu donosi i ozbiljne teme, poput klasnih i rasnih razlika, ropstva, te položaja žene u društvu, dok mu je jedan od osnovnih motiva pitanje slobode, za koju se mlada Iza svesrdno zalaže. Istorijski period je u stripu temeljno rekreiran scenariom i crtežom, koji uspešno balansira između realizma i stilizacije, što samo doprinosi uverljivosti radnje i likove smešta u stvaran, opipljiv istorijski milje. Uz druga značajna ostvarenja iz tog perioda, strip Na krilima vetra pravi je primer uzleta koji je francuski strip doživeo osamdesetih godina prošlog veka i predstavlja izuzetno značajno autorsko ostvarenje vrsnog stripskog stvaraoca.

LUIZIJANA. GRAĐANSKI RAT POTRESA SJEDINJENE DRŽAVE. U proleće 1862. USS Eseks kaznio je one koji su odbili da potpišu zakletvu o poslušnosti zemljama Unije i represalijâ nije bila pošteđena ni plantaža Mire. Godinu dana kasnije, mlada Izabo Mire, poznatija kao Zabo, napušta Nju Orleans kako bi se pridružila mlađem bratu u Lananetu. Usput ona upoznaje Kentena Kustansa, fotografa i učenjaka koji će joj praviti društvo na putu do luke, gde će se osamnaestogodišnja Zabo prvi put sresti sa devedesetosmogodišnjom staricom, svojom prabakom. I njoj je, kao i junakinji, pravo ime Izabo, i ona će svojoj praunuci ispričati opčinjavajuću priču o svom dugom životu i sudbini koja ju je zadesila nakon što je, osamdeset godina ranije, posle brojnih peripetija dospela na obalu San Dominga…

U ovom, drugom ciklusu čuvene stripske sage Na krilima vetra, Fransoa Buržon bira da se ne nastavi doslovno na trenutak u kom smo u prethodnoj knjizi ostavili tada mladu Izu, već nam, prišavši temi iz drugog ugla, donosi novu junakinju, koja je, svojom krvlju i svojom sudbinom, povezana sa Izom. Kao i tokom rada na prvom ciklusu, Buržon je detaljno proučio specifičnosti geografije i istorije koje obrađuje, tako da se izmaštani događaji skladno prepliću sa onim stvarnim u stripskom epu, koji, iako se bavi malim ljudima i njihovim turbulentnim životima, istovremeno govori i o krupnim temama identiteta, slobode i pravde…



Izdavač: Čarobna knjiga
Godina izdavanja: 2020
Serijal: Na krilima vetra
Scenario: François Bourgeon
Crtež: François Bourgeon
Naslovna strana: François Bourgeon
Originalni naslov: Les Passagers du vent: La fille sous la dunette / Le ponton / Le comptoir de Juda / L'heure du serpent / Le bois d'ébène; Les Passagers du vent: La Petite Fille Bois-Caïman
Broj originalne edicije: 1-5; 6-7
Jezik: Srpski
Zemlja: Francuska
Edicija: Stari kontinent
Tip izdanja: Integrali
Format: 210 x 297 mm
Povez: Tvrdi povez
Broj strana: 252 i 152
Boja: Kolor

Uslovi prodaje prodavca

Način slanja po dogovoru, troškove snosi kupac.

Za knjige i stripove poslate kao obično/preporučeno pismo ili tiskovina - ne odgovaram. Vrednosno pismo je nešto skuplja, ali osigurana varijanta slanja.

Za veće pošiljke, najbolja i najjeftinija opcija je poštanski CC paket. Od kurirskih službi koristim DExpress i PostExpress.

Pouzećem šaljem jedino proverenim članovima sa jakim kredibilitetom (30 i više pozitivnih, bez negativnih ocena). I to samo ako otkupnina prelazi 3.000 dinara.

Lično preuzimanje moguće u periodu 9-17h radnim danom kod Arene na Novom Beogradu, ili u večernjim satima kod Immo Centra.

Uplate idu na tekući račun 325-9300705053630-47 (OTP banka).

Ako niste iz Srbije, kontaktirajte me u vezi slanja i načina plaćanja, pre nego što licitirate.

Pogledajte i druge moje aukcije:
http://www.kupindo.com/Clan/Raoul_Duke/SpisakPredmeta
http://www.limundo.com/Clan/Raoul_Duke/SpisakAukcija

Prodavac

Raoul_Duke (765)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

1.753 pozitivnih ocena

Beograd-Novi Beograd, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 132723149