O kupovini

• Kako se kupuje na Limundu?
• Gde da vidim šta sam kupio?
• Kada licitiram, uvek me neko prestigne u sledećoj sekundi
• Kako da platim i preuzmem kupljeni predmet?
• Mogu li da povučem ponudu sa aukcije?
• Kako da ocenim prodavca?
• Izlicitirao sam predmet ali mi se prodavac ne javlja
• Prodavac odbija da mi pošalje izlicitirani predmet
• Kako da rešim spor sa prodavcem?


Kako se kupuje na Limundu?


Limundo je posrednik u kupoprodaji između naših članova. Ako želite nešto da kupite potrebno je da se registrujete i učestvujete na aukciji. Više informacija o tome kako se kupuje na Limundu možete pogledati na strani: http://www.limundo.com/Pomoc/Kako-da-kupujem-/639
Gde da vidim šta sam kupio?

Na strani Moj Limundo >> Pobedio možete videti sve aukcije na kojima ste pobedili. To su završene aukcije na kojima je vaša ponuda bila najviša. Ukoliko aukcija još nije završena, one se neće nalaziti na ovoj strani, već na strani Moj Limundo >> U toku. Na strani sa aukcijama na kojima ste pobedili, nalazi se i opcija pomoću koje ocenjujete prodavca date aukcije. Aukciju je moguće obrisati sa ove strane samo kada je prodavac ocenjen, ili je istekao rok za ocenjivanje aukcije (30 dana).
Kada licitiram, uvek me neko prestigne u sledećoj sekundi

U pitanju je pomoćnik prilikom licitiranja na aukciji i svi Limundovci mogu da ga koriste. Potrebno je samo da Limundovac nudi na nekoj aukciji svoju maksimalnu cenu za taj predmet koju je spreman da plati, umesto da nudi npr. samo 20 dinara više od trenutne ponude. Tada će Limundo agent dalje licitirati za njega. Ponuda se unosi na isti način i na istom mestu kao i svaki put kada se licitira. Kada se Limundo agent uključi, nije moguće isključti ga, dok vas neko ne pretekne sa ponudom. Detaljnije o Limundo agentu možete pročitati na strani: http://www.limundo.com/Pomoc/Nov-sam-na-Limundu/643#4


Kako da platim i preuzmem kupljeni predmet?


Nakon pobede na aukciji birate jedan od načina plaćanja i preuzimanja koje je prodavac naveo na aukciji. Skrećemo vam pažnju da je veoma važno da način plaćanja i preuzimanja bude jedan od načina koje je prodavac naveo u tekstu aukcije. Kada se odlučite za način plaćanja i preuzimanja koji vam najviše odgovara, obavestite prodavca, kako biste uspešno obavili kupoprodaju. Prodavac nema pravo da kupcu uskraćuje pravo da sam odabere način slanja i plaćanja od onih koji su dostupni na aukciji. Ukoliko se desi da vam prodavac zatraži uplatu na neki drugi način i na podatke koji se ne poklapaju sa onima koje smo vam mi dostavili molili bismo vas da nam se obratite.


Mogu li da povučem ponudu sa aukcije?


Prilikom davanja ponude na aukciji, potrebno je dva puta potvrditi sumu koju nudi kupac. To je napravljeno kako bi kupac bio siguran da želi da kupi predmet, tj. učestvuje na aukciji. Jednom unetu ponudu na aukciji nije moguće kasnije obrisati. Kupac koji je pobedio na aukciji, dužan je da kupi predmet.
Ukoliko posle završetka aukcije kupac odustane od kupovine predmeta prodavac ima pravo da dodeli negativnu ocenu. Ako ipak dođe do nenamerne greške, najbolje je da kontaktirate prodavca kako biste se dogovorili oko rešenja za nastalu situaciju i kako vas prodavac ne bi negativno ocenio.Kako da ocenim prodavca?


Posle svake završene transakcije potrebno je da ocenite drugu stranu, kako bi i ona vas ocenila. Ocenjivanje se razlikuje u zavisnosti od toga da li ste kupac ili prodavac. Detaljno objašnjenje možete naći na strani: http://www.limundo.com/Pomoc/Ocenjivanje/1153


Izlicitirao sam predmet ali mi se prodavac ne javlja


Ukoliko se član i nakon pokušaja da uspostavite kontakt sa njim (putem Limundo poruka ili putem mobilnog telefona) ne javi ni nakon 2 dana od završetka aukcije, možete mu dati negativnu ocenu sa odgovarajućm komentarom. Time:
- upozoravate ostale Limundovce
- prodavac će biti opomenut prema Sistemu sankcionicanja

Ukoliko prodavac vas negativno oceni kontaktirajte nas kako bismo ocenu poništili jer je neopravdana.


Prodavac odbija da mi pošalje


Predlažemo da pročitate tekst „Spor sa prodavcem – kako rešiti?“ koji lepo objašnjava kako možete da prevaziđete bilo kakvu spornu situaciju sa prodavcem.


Kako da rešim spor sa prodavcem?


Putem ovih linkova možete saznati sve o tome kako da rešite spor sa prodavcem: Spor sa prodavcem – kako rešiti?
Ili sa kupcem: Problem sa kupcem – kako rešiti?


28.03.2017. 12:08:57

© 2005 - 2017 LimundoGrad d.o.o.